Altijd een locatie in de buurt Altijd een locatie in de buurt

Kwalitatief hoogwaardige opleidingen Kwalitatief hoogwaardige opleidingen

Verplicht bijscholen

Verplicht bijscholen

Bijscholingen voor een rijinstructeur inzake de WRM

Theoretische bijscholing
In een periode van 5 jaar moet een rijinstructeur die zijn WRM bevoegdheidspas geldig wil houden 3 dagen (6 dagdelen) theoretische bijscholing volgen. De onderwerpen die je volgt mag je zelf kiezen.
Tijdens de theoretische bijscholingscursus moet het WRM certificaat nog geldig zijn. Theoretische bijscholingscursussen die je volgt nadat het WRM certificaat is verlopen tellen niet meer mee voor de bijscholing. Het is niet mogelijk om bijscholingen te doen en deze voor de volgende periode te laten meetellen. Je kunt dus pas starten met nieuwe bijscholingen te volgen nadat je het nieuwe WRM certificaat is in gegaan.

Een cursusonderwerp telt in 1 periode maar 1 keer mee voor de theoretische bijscholing. Je kunt dus niet in 1 periode 1 bijscholingsonderwerp meerdere keren laten meetellen.

Praktijkbegeleiding
In een periode van 5 jaar moet je 2 keer een praktijkbegeleiding doen. De les die je geeft wordt beoordeeld door een IBKI examinator. RIS rijinstructeurs worden beoordeeld door een RIS examinator van het CBR.
Bij het examen dat wordt afgenomen door het IBKi mag je een leerling meenemen die al een rijbewijs heeft. Het is in veel gevallen echter gemakkelijker om een echte leerling mee te nemen, omdat je op deze manier veel natuurlijker lesgeeft en de les minder een toneelstuk wordt. Bij RIS praktijkbegeleidingen ben je verplicht om een echte leerling mee te nemen.

De uitslag van je eerste examen heeft geen gevolgen voor je bijscholing. Je kunt dit examen dus zien als een verplichte TTT. Bij de tweede praktijkbegeleiding is de uitslag wel van belang. Indien je dit examen niet haalt mag je maximaal 1 herexamen afleggen. Bij dit examen zijn 2 examinatoren aanwezig.

 

Veranderingen WRM
Per 1 april 2020 treden er diverse wijzigingen op in de WRM voor rijinstructeurs. De wijzigingen treden in werking op 1 april 2020. Klik hier voor een overzicht van de wijzigingen.


Cursussen
TOTAALOVERZICHT
Kunnen wij je ergens mee helpen?

Neem gerust een kijkje op onze website of neem via onderstaande gegevens contact op met Wilko Lenoir.

image-here