Altijd een locatie in de buurt Altijd een locatie in de buurt

Kwalitatief hoogwaardige opleidingen Kwalitatief hoogwaardige opleidingen

Rijprocedure BE

Rijprocedure BE
image-here

Rijprocedure BE

€ 9,95 (excl. 9% BTW)


Korte inhoud


- Handig naslag werk voor rijinstructeurs
- Rijklaar maken, bediening/ beheersing
- Milieu bewust rijgedrag
- Op een juiste en veilige wijze deelnemen aan het verkeer
- Wegrijden
- Rechte en bochtige weggedeelten
- Kruispunten
- Invoegen en uitvoegen
- Inhalen en zijdelings verplaatsen
- Bijzondere weggedeelten
- Bijzondere verrichtingen
- De toepassing van de rijprocedure

 

Omschrijving
De Rijprocedure E is een echte must have voor iedere rijinstructeur aanhangwagen. De Rijprocedure heeft een compact formaat en is derhalve gemakkelijk mee te nemen in iedere lesauto.
In de Rijprocedure E staat het meest wenselijke rijgedrag van chauffeurs, die met een BE combinatie rijden, beschreven. De Rijprocedure E is in eerste instantie bedoeld voor rijinstructeurs en examinatoren.

De rijinstructeur kan de Rijprocedure E beschouwen als een verzameling leerdoelen voor zijn leerling. In het boekje staat kort en duidelijk beschreven wat een leerling allemaal moet kennen en kunnen om te slagen voor zijn rijexamen.

De examinator gebruikt de Rijprocedure om het rijgedrag van een examenkandidaat te kunnen beoordelen. Gedurende het rijexamen beoordeelt een examinator of het rijgedrag van een kandidaat afwijkt van de Rijprocedure. Indien dit het geval is beoordeelt hij de aard, de ernst en het aantal keer dat het afwijkende gedrag voorkomt in het examen. Afhankelijk van deze bevindingen bepaalt de examinator of een leerling wel of niet geslaagd is.

Hoofdstuk 1 van de Rijprocedure gaat over de het rijklaar maken, de bediening en beheersing van het voertuig en milieubewust gedrag. In hoofdstuk 2 wordt het gewenste, aangepaste, besluitvaardige rijgedrag beschreven. In het 3e hoofdstuk vind je de onderdelen van de verkeersdeelneming zoals; wegrijden, rechte en bochtige weggedeelten, kruispunten, invoegen / uitvoegen, inhalen / zijdelings verplaatsen, bijzondere weggedeelten, bijzondere verrichtingen.
Achterin staat de toepassing. Hierin staat beschreven hoe de examinator omgaat met afwijkend gedrag van een examenkandidaat.

Kortom de Rijprocedure BE is een onmisbaar boekje voor elke rijinstructeur, die rijles geeft voor de categorie auto + aanhangwagen.

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Neem gerust een kijkje op onze website of neem via onderstaande gegevens contact op met Wilko Lenoir.

image-here