Altijd een locatie in de buurt Altijd een locatie in de buurt

Kwalitatief hoogwaardige opleidingen Kwalitatief hoogwaardige opleidingen

Bijscholing

Bijscholing

Bijscholingscursussen

Lenoir Opleidingen verzorgt bijscholingscursussen voor rijinstructeurs in heel Nederland. Onze visie is dat bijscholingscursussen een echte meerwaarde moeten zijn voor de rijinstructeur. Wij hechten daarom veel belang aan kwaliteit. Wil je graag meer informatie over de inhoud van de cursussen klik dan hier.

Onze docenten beschikken over veel ervaring als rijinstructeur. Hierdoor kunnen zij als geen ander de theoretische lesstof vertalen naar het dagelijks werk van een rijinstructeur. Daarnaast zijn onze docenten opgeleid tot RIS docent. Daarom zijn de door ons verzorgde cursussen ook geldig voor RIS instructeurs. Aangezien bijscholingscursussen al duur genoeg zijn hanteren wij aantrekkelijke tarieven. Indien je met meer instructeurs tegelijk aanmeld is het mogelijk om extra korting te ontvangen.

Korte inhoud

  • Kwalitatief hoogwaardige bijscholingscursussen
  • Praktijkgerichte benadering
  • Interactieve aanpak
  • Aantrekkelijke tarieven
  • Afsluiting met een certificaat van deelname
  • Al onze cursussen zijn geschikt voor WRM en RIS instructeurs

Welke theoretische bijscholing moet ik volgen?

Volgens de WRM zijn rijinstructeurs die hun WRM certificaat geldig willen houden verplicht om bijscholing te volgen. In 5 jaar tijd dien je 3 dagen (6 dagdelen) theoretische bijscholing te volgen. Eén van de bijscholingscursussen moet gaan over wet- en regelgeving . Momenteel zijn er drie bijscholingscursussen beschikbaar over wet en regelgeving namelijk: bijscholing 28 Vernieuwingen en belangrijkste onderdelen van het RVV, bijscholing 62 WVW of bijscholing 64 Basisbeginselen RVV.  Belangrijk daarbij is dat  je in één periode één bijscholingsonderwerp maar één keer mag volgen.

Hoe zit dat met de praktische bijscholing?

Elke rijinstructeur die zijn WRM certificaat geldig wil houden moet de praktische bijscholing met goed gevolg afleggen. De praktijkbegeleiding wordt afgenomen door een examinator van het IBKI. RIS instructeurs kunnen hun praktijkbegeleiding afleggen bij een RIS begeleider van het CBR. Indien je zakt voor je eerste praktijkbegeleiding heb je twee keer de mogelijkheid om een herexamen te doen. Indien je  voor het derde examen zakt, moet je het educatief traject volgen.

Tijdens het examen geef je les aan een echte CBR leerling. Je mag dus niet op examen gaan met een leerling die zijn rijbewijs al heeft voor de betreffende categorie. Tevens mag je niet op examen gaan met een leerling die zijn TTT of CBR examen reeds heeft gedaan. 
Houdt er rekening dat de leerling beschikt over een voldoende voertuigbeheersing moet beschikken. Het meenemen van leerlingen die de voertuigbediening nog niet onder controle hebben is niet toegestaan.

 

Cursussen
image-here
Kunnen wij je ergens mee helpen?

Neem gerust een kijkje op onze website of neem via onderstaande gegevens contact op met Wilko Lenoir.

image-here